pondělí 16. dubna 2007

Celebrity Camp: 4. díl

Čeho jste si možná nevšimli, co se na obrazovku nedostalo a jak to vypadalo v zákulisí?

S informacemi ze ,,zákulisí“ jsem zatím v případě Celebrity Campu spíš šetřil. Ne, že bych si chtěl nechat všechno pro sebe, ale nechtěl jsem nic prozradit a komentování podvodů v soutěži se chci vyhnout. V případě čtvrtého dílu je ale situace jiná a byla by škoda si některé zajímavé informace nechat pro sebe.


V době natáčení této epizody už bylo zřejmé, že rivalita mezi týmy nabrala nečekané obrátky a modří si o sobě myslí, že jsou slabší tým. Nemyslím si, že by to tak ale bylo. Spoustu ztracených bodů si v té době mohli přičíst na konto spíš kvůli smůle, neorganizovanosti a nesoustředěnosti, než že by selhali fyzicky. U soutěže Oheň ze druhého dílu zastavili s lodí daleko od bójek s ohněm, u Noemovy archy sami přiznali, že zaváhali při skládání s lodí a žádné další disciplíny závislé na fyzičce už pokud dobře počítám neprohráli.

Generál červených


Červení naopak v té době už byli dávno dobře zorganizovaní. Vzhledem k tomu, že jsem měl červené v první části hry na starosti, strávil jsem s nimi poměrně dost času a musím říct, že velký podíl na jejich úspěchu měl Fedor Flašík, který dokázal dobře analyzovat situace a disciplíny, rozdělit role a zklidnit tým. Občas jsem na jeho dedukční schopnosti zíral (často dokázal disciplínu docela přesně popsat ještě předtím, než ji popsali moderátoři), občas byl samozřejmě s okouzlující sebejistotou mimo mísu, na tom ale nesejde. Šlo o sebejistotu a organizační schopnosti, kterými Fedor disponoval a dodával týmu sebedůvěru. Mimochodem, tyhle vlastnosti ocenila i produkce, které Fedor svojí autoritou při nahánění nezodpovědných a neposlušných červených celebrit (v čele s rozjívenou tsunami Danicou) často pomohl.

Ostré lokty

Druhým výrazným znakem červených byla jejich ambicióznost. V týmu se sešli lidé s ostrými lokty, kteří nejsou zvyklí prohrávat. Nemyslím si, že by u červených byla tak špatná atmosféra, jak tvrdila Zuzana Plháková, červení spolu hodně drželi a užili si spoustu srandy, ale porážky nesli hodně špatně a při vyhazování u nich bývalo dusno. Tady musím se Zuzanou naopak souhlasit, červení brali celou hru o dost vážněji – i proto ten podvod s rybami. Svá vítězství si výrazně vychutnávali a do modrých šli ve slovních útocích mnohem ostřeji, někdy na můj vkus až zbytečně zle.

Dusno na place

To bylo ostatně cítit i ve čtvrtém dílu při ,,kvartetu“. V podstatě mělo jít o zábavnou hru, jenže slovní pošťuchování před začátkem hry a v jejím průběhu plus Danicino chování udělaly své. Nevím, jak moc to bylo ze sestřihu cítit, ale hra trvala poměrně dlouho a mezi týmy bylo při ní pěkné dusno, které paradoxně vyvrcholilo tím, že se Silvia Šuvadová po vítězství rozbrečela.

Sebejistota se červeným vymstila právě ve čtvrtém dílu, kdy složili pro cestu do džungle ryze mužský tým. Původně uvažovali taky o Zoře, ale protože všichni věděli, že soutěž v džungli bude patřit k jednomu z těch nej zážitků z celého pobytu, nakonec se utvořila ryze mužská skupinka, která si to prostě chtěla užít a dokonce se na to válečně pomalovala. Už nevím jestli to byl Fedor, Ľudo nebo někdo jiný, ale docela dobře si vzpomínám, jak řekl, že pokud prohrají, tak budou s tímhle válečným make-upem k smíchu (slušně řečeno). Nic ve zlém, ale tomu já říkám prorocká slova:-) Mimochodem, všimli jste si, jak si v jednom záběru z džungle Johnny Mečoch málem mačetou vypíchnul oko?

Šifra v jeskyni

Poslední, co se mi vybavuje, je vymýšlení šifry a indicií pro třetí soutěž. Jako dlouholetý Pán jeskyně z Dračího doupěte vím, že i ta nejjednodušší šifra se může jevit jako složitá, takže jsme se snažili udělat něco jednoduchého, ale ne vyloženě primitivního. Když ale červení hned první indicii ,,To, čo vidíš, čítaj jinak“ začali číst pozpátku ,,kanij…,“ bylo jasné, že tahle šifra nebude ani tak brnkačka a že jsme síly celebrity přecenili. Naštěstí modří šifru nakonec rozluštili (mimochodem, i když bod za rozluštění patří Zuze Hajdu, v rámci brainstormingu to byl jako první Štefan Maixner, kterého napadlo, že A by mohlo být Z).

Podobně laděné indicie pro další díl, v němž se hledal poklad na dně jezera, jsme raději udělali ještě jednodušší. To jsme ale netušili, že tentokrát se chystá úplně jiné drama, v jehož centru se ocitne Paľo Drapák. Dívejte se ve středu a sami uvidíte.

Žádné komentáře: