úterý 3. dubna 2007

Celebrity Camp: A je dotočeno!

Tak jsem se vrátil. A musím říct, že jsem dojel utahaný stejně jako Sam po návratu z Mordoru (a obsah mého batohu hodně připomínal hadry, se kterými skřeti drhli záchody). Natáčení Celebrity Campu v oblasti Palawan na Filipínách trvalo měsíc (pro mě měsíc a půl a někteří členové štábu tam byli ještě déle, takže se z nich stali v podstatě Filipínci) a 25 slovenských celebrit + 1 česká (Sagvan Tofi) tu zažilo věci, na které nejspíš nezapomene do konce života (stejně jako štáb). Něco málo z nich už prosáklo do bulváru, hodně z toho uvidíte v sestřizích a pár historek zůstane navždy jen v paměti štábu a soutěžících. To je holt ta nepřenosná zkušenost, kterou do televize nedostanete, i kdybyste se rozkrájeli. Průjmy, úpaly, oteklé nohy, infekce, žízeň, nervy, nevyspání, vlny, přílivy, odlivy, neustálé houpání trimaranů, písek, rýže, rýže, rýže, neuvěřitelná hvězdná obloha nad hlavou a západy slunce, které se musí vidět, protože tak široký objektiv neexistuje.

O tom, co všechno vás v Celebrity Campu čeká, samozřejmě musím mlčet, ale můžu vás uklidnit, myslím že máme dostatek zajímavého materiálu. Celebrity Camp je show, která se svým rozsahem rovná dvěma řadám Survivora. Na celebrity tudíž čekal náročný program, kdy musely absolvovat tři soutěže denně a k tomu každý večer vyřazování. Ve srovnání se dvěma soutěžemi za tři dny v Survivorovi podstatný rozdíl. Pokud jste v bulváru četli, jak celebrity na ostrově Sangat chlastají, moc tomu nevěřte. Samozřejmě, že na začátku měly Welcome party, pak už je ale čekalo extrémně drsné vylodění a od té doby se většina z nich nezastavila.

Celebrity jsou taky lidi

I když Celebrity Camp není Survivor a vznikal jako game show, právě fyzická a psychická náročnost celé soutěže způsobily, že většina celebrit už od začátku dávala na kameru mnohem víc emocí, než kdokoli z nás (a z nich) čekal. Když máte třikrát denně jít do něčeho naplno, neuspějete, pak musíte vyřadit někoho ze svého středu, vrátíte se velmi pozdě v noci na ostrov a další den se probudíte s tím, že večer bude muset někdo další z kola ven, je to tlak, před kterým se nedá utéct. Začne vám záležet na tom, jestli soutěže vyhráváte nebo ne, začne vám záležet na tom, jestli budete mít klidný večer a nebo budete muset znovu před kamerami řešit vztahy. Celebrity jsou navíc lidé od přírody ambiciózní, nerady prohrávají a tak šly do soutěží neuvěřitelně namotivované. Někdy až moc.

Jak to všechno bude vypadat na obrazovce, to si netroufám odhadovat (ostatně sám jsem ještě z natočeného materiálu nic neviděl). A hlavně, co si myslím já je jedno. Bude na vás, abyste posoudili výsledek, v tuhle chvíli (a v průběhu následujících týdnů) mohu prozradit jen něco málo o tom, kde a jak se natáčelo.

Palawan

Oblast Palawan je jednou z nejkrásnějších oblastí celých Filipín. Celebrity Camp se sice nenatáčel přímo na ostrově Palawan, ale o trochu víc na sever, na ostrovech v Coron Bay a okolí, což je díky několika potopených vrakům jedna z nejatraktivnějších světových potápěčských oblastí. Mimochodem, ve stejné době přímo na Palawanu a v jeho okolí natáčeli Francouzi Survivora. A relativně kousek odtud leží i soustroví Palau, kde se před lety natáčela desátá řada amerického Survivora. Jinými slovy, moc hezčích lokalit už se najít nedá, tahle oblast je turisty pořád ještě relativně nedotčená.

Přitom jde o oblast, která je vcelku bezpečná. Je tu nízké riziko malárie (i když každý doktor vám antimalarika před cestou doporučí), nežije tu extrémní množství nebezpečných tvorů (až na korálovce, pár dalších hadů a tarantule) a když máte štěstí, můžete tu vidět největší rybu světa - neškodného žraloka velrybího. Já jsem to štěstí neměl, v okamžiku kdy byl nablízku, jsem byl totiž na člunu, pod kterým proplouval. A věřte mi, na tuhle rybu to chce opravdu pořádný nadhled. Každopádně je to zvláštní pocit, když odrážíte od velké lodě a její jinak flegmatická posádka ukazuje divoce na moře kolem vás a křičí vzrušeně ,,shark, shark!"

O tom, jaké to na Filipínách bylo, se dá mluvit dlouho, pro dnešek by to myslím stačilo a příště už se do toho opřeme naplno. Vezmeme to pěkně podle abecedy a protože dneska to bylo A jako A je dotočeno, příště nás čeká B. B jako Black Island. Klíčové místo celé hry; posvátný ostrov, kde se odehrávala uprostřed skutečné posvátné jeskyně vyřazování.

Žádné komentáře: